Voorbeelden

Vakantiespelen

De Vakantiespelen Bodegraven hebben bij BONAZ geld gevraagd om hun begroting rond te krijgen. In 2015 deden er ruim 900 kinderen mee; een evenement dat belangrijk is voor Bodegraven. Met de financiële steun van BONAZ konden ze iets extra’s doen voor de crew, de groep kinderen van 15 jaar en ouder.

Vakantiespelen 2015

Stichting Kaasmuseum

Stichting Kaasmuseum heeft in 2011 mede door de sponsoring van BONAZ tablets aangeschaft met daarop het ‘Kaasletterspel’. Zo kunnen kinderen een interactieve rondleiding volgen met een tabletcomputer ingepakt in een kaas.

Kaasmuseum tablets 1

Slow Food Markt

Slow Food Groene Hart is inmiddels een begrip in Nieuwerbrug en omgeving. In 2015 heeft de organisatie subsidie gekregen van BONAZ voor het project Slow Kids. Met het geld konden er leermiddelen ontwikkeld worden om kinderen bewust te maken van voedsel, de historie, het maken, het verbouwen, het eten. Kortom, weet wat je eet.

SlowFoodNieuwerbrug

Bureau Bousa

Bureau Bousa heeft geld gekregen om laptops aan te schaffen voor de OKÉ-klas: Ouder-Kind-Educatie. Dit project omvat onder andere huiswerkbegeleiding. Een eerdere subsidie was voor het project De VoorleesExpress. In dit project komt er 20 weken lang een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar en zorgt ervoor dat voorlezen een blijvende plek krijgt in het dagelijks leven.

Bousa OKé klas